MISSION IMPOSSIBLE?

- Kaffen, colaen, stængerne, bait'en og Nordahl selv var max klar! - Men hvor var størene?
– Kaffen, colaen, stængerne, bait’en og undertegnede var max klar! – Men hvor var størene?

– Jeg tog udfordringen op, men failede på den ultimative stør-fisker-challenge: At fange en af de kun 9! tilbageværende stør i Foersums gigantiske søer. – Optimismen var der – for en stund i hvert tilfælde….


Nål-i-høstak-satset begyndte ved middagstid, og jeg havde afsat fire timer til at komme i kontakt med enten de to stør i den lille sø på 5000 M2, eller de syv stør i den stoooooore sø på 35000 M2, – som jo så samtidigt er op til 18 meter dyb… – så det var en uoverskuelig “høstak” der skulle ledes igennem…

Regnestykket sagde mig at chancen var bedst i den lille sø, så med stor optimisme blev der kylet to forskellige “snacks” ud i suppen. Vente en time – vente to timer… – ingen hug overhovedet!
– Uroen i røven blev for overvældende, så den ene stør-stang røg i skammekrogen, og et par kast med UL-stangen gav lidt adspredelse. – Og en fisk! – Tredje gang det bette 4 grams Stripper-blink flaksede ned gennem fem-meters vandsøjlen, blev den samlet op af en halv-tarveligt fightende regnbue. – Den truende nullert var afværget!

- Evner man ikke at lokke en stør til, må man vel nøjes....
– Evner man ikke at lokke en stør til hug, må man vel nøjes….

– Ikke just nogen lækker hårdtfightende Stør, men nok til at give lidt varme i kroppen, og et boost til optimismen. – Med nyt håb jokkede jeg “lejren” i tasken, og driblede over i den store sø, hvor en lækker vindstille plads ventede, – cirka “midtskibs” i den overvældende sø.

Hold nu kegle der var langt til bunden 18 meter nede, – jeg havde fået tip om hvor det dybeste hul var – og tror jeg ramte det….
– Og måske de få stør boblede rundt på søens bund? – Men nej – og heller ikke på dagens sidste plads, som ellers også så ret lovende ud. Så jeg måtte vende hjemover med uforrettet sag – helt uden at have haft stør-kontakt!

Det er dælme noget af en udfordring at finde en af de syv stør i så stor en sø – måske tæt på en “mission impossible”??… – Meeeen mon ikke at jubel-optimismen tager overhånd en anden gang?…  🙂

Det har i øvrigt været umuligt at finde en stør-rapport fra søen, – de eneste billeder fra Foersum er fra udsætningen. Så tag udfordringen op – kom frisk – … og tålmodig! – Første fangstfoto mangler stadig!

- Det var jo sådan her det skulle have været :-( - men ingen ville hilse på (arkivfoto: ULFISK.com)
– Sådan skulle det have set ud! – men desværre ville ingen hilse på (Arkivfoto: ULFISK.com)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s