WORK WORK WORK….

DSCN2175
– Søndag morgen trak jeg i “arbejdstøjet”, og driblede forbi vores stakkels “burhøns”-befængte Hover Å, som jo fik tilført en ordentlig portion regnbueørreder i forbindelse med de Vestjyske oversvømmelser for et par uger siden.

– It’s a dirty job – but somebody has got to do it….


Jeg var egentligt på vej til blankfisk-halløj i Storåen, men ville da lige fyre et par timer af ved at agere “ræven i hønsegården”. – Det skulle nok blive heftigt, og når man kan kombinere fede fight med en samvittighedsplejende naturgenopretningsindsats, så er det da bare med at komme ud af røret, ikk’?.

De små stræk på øvre Hover som “min” forening VOLF har, er ikke blevet helt så hårdt ramt af udslippene fra de to dambrug som Ringkøbing Sportsfiskerforenings nedre stræk. Her er der tale om store fangstklare fisk som var på vej ud til fiskesøerne, og som kan forårsage stor skade på vandløbet. På øvre Hover er det små portionsørreder, hvoraf hovedparten allerede er fjernet via el-fiskeri. Så derfor lagde jeg min indsats hvor de store fisk hærgede… 🙂

Jeg lagde med meget stor glæde de 100,- kr. til foreningens klubkasse (for 4 timers fiskeri), og med en tidsramme på et par timer og et mål på cirka en håndfuld fisk, gik jeg i gang som første morgenfriske mand på spottet.

- Super omgang "fun-fishing", og god U.L.-træning i at tumle tunge å-fisk
– Super omgang “fun-fishing”, og god U.L.-træning i at tumle tunge å-fisk

Det stod dog snart klart, at strækket ved P-pladsen var pryglet godt igennem de seneste par uger, så der gik faktisk en god halv time, inden jeg var kommet ned i en zone hvor der stod flere fisk.
Et par seriøse hug blev snart afløst af en heftig bue på 5,6 fods længde; – der var fast fisk. – Hu hej hvor de bare rykker igennem de regnbuer, og der skulle flere seje udløb og en serie seriøse spring til, før morgenens første regnbue var fjernet fra den lille å. – En fuldfinnet og skarpt farvet regnbue på 44 fine centimeter fik et dask mellem øjnene, og røg i den medbragte pose.

– Herefter kom endnu en i samme størrelse på land , hvorefter det blev mere brutalt! – For jeg røg i en grov trio af smukke velproportionerede eksemplarer på omkring de 55 centimeter, og når sådan nogle +2-kilos krudttønder går af, skal der altså holdes fast!. Lange, hårde, vilde og festlige fights blev akkompagneret af mig selv, som forsøgte at synge Gnags’ gamle 70’er-klassiker “Burhøns”… – Så det var sgu langt fra kun en sur omgang work, work, work…. – det var faktisk rigtig fedt fiskeri! 🙂

Den forventede håndfuld fisk var i posen, så jeg måtte videre…
– Posen med indhold blev i øvrigt givet væk til dem som stadig stod ved broen og fangede ingenting….
DSCN2176DSCN2170

 

 

 

*
Lidt tips til dem som gerne vil tage udfordringen op:
GPS: Kør efter Heebro (vejnavn) i Hee.
Betaling: I bålhuset ved broen. 100,- kr for 4 timer.
Tid: Kom absolut tidlig morgen – der er ingen folk!
Spot: Spring den første kilometer over. Start ved grå villa.
Agn: En sølvfarvet spinner på 5-7 gram er et godt valg.
Husk: Genudsæt alt andet end regnbuerne.
OBS: Der er rygter om snarligt el-fiskeri på strækket.
– Spørg gerne for yderligere info. – God fangst!

* Indlæg om blankfiske-raidet i Storåen følger mandag aften.
* Tryk evt. “follow” på forsiden (hvis du ikke allerede har gjort det), –  så får du en mail når indlægget bliver lagt på siden.

7 kommentarer til “WORK WORK WORK….”

  1. Nej, men jeg tror det er op over, så skal nok være hurtig for at udføre den hårde borgerpligt… 🙂
   – På denne FB-gruppe er der skrevet vanvittig meget over de sidste 14 dage, så den er god at følge udviklingen på: https://www.facebook.com/groups/640870365927846/
   De første dage efter udslippet var der dagsfangster på op til 100 stk, men nu er man nok nede omkring det jeg præsterede søndag morgen. – Og det er meget passende i min optik, og en indikation på at hovedparten er ved at være opfisket. – Og det bliver åen rigtig glad for.
   Har du mulighed for at komme derud tidlig morgen inden for de næste to – tre dage tror jeg det vil være fint. – Men tjek lige FB-siden om de går i gang med el-fiskeriet. – Hører jeg noget skriver jeg lige her på UL-fisk, så du ikke kører forgæves derud.

  2. Hej Mikkel – en lille status omkring Hover Å: I dag, onsdag var der stadig mange på brinkerne derude, så der er ikke elfisket endnu.
   Der står ikke noget om el-fiskeri på foreningens hjemmeside endnu.

  1. Ja, og så bliver det spændende at se hvordan udviklingen bliver på stalling, bæk- og havørred fremover. – Jeg er da mildest talt noget bekymret for det lille vandløb… 😦

  1. Mange tak for det Torben
   Jeg hjælper gerne til at der er nogle som tager turen derud og får en god oplevelse mens de får bortfisket de sidste store “drønnerter” 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s