HAVØRREDENS HÅN

- Det smukke efterår er over os - det er bare med at komme ud til vandet :-)
– Det smukke efterår er over os – det er bare med at komme ud til vandet 🙂

– Efter regnbue-raidet var det tid til at udfordre Storåens blanke beboere – laks eller havørred – jeg er ikke så kræsen. Storåen laver fint op til sit navn – ikke mindst når man sammenligner med den lille Hover Å som jeg just forlod. – Hover Å er en killing i forhold til den brede, dybe og lidt for brune kæmpe. Om der er fisk i ?? – DET er der!….


En heftig efterårsvind havde afløst morgenens blide vinde og besværlig-gjorde mine kast, – i hvart tilfælde indtil jeg lige havde indstillet vindkorrektionsfaktoren (blæret ord, hva’).  Og meter for meter fik jeg fisket mig godt opstrøms ved den – som vanligt – næsten mennesketomme å.

Ved ankomsten til mit favorit spot, blev et præcist kast lagt op i den strømrende, som sidste år afleverede en dejlig laks. – Og så faldt hugget! – altså fra en pind-gedde… Nederen fangst, men den fik da afleveret et skønt sug i maven da den huggede – så tak for det 🙂

- Det spændende favoritspot hvor der altid er garanti for action.
– Det spændende favoritspot hvor der altid er garanti for action.

Bare en halv snes meter længere opstrøms blev wobleren igen hapset, og her var der tale om en fisk af mere ædel karakter. – En smuk letfarvet havørred-hun tordnede forbi mig nedstrøms, med det grøn-gule agn i mundvigen. Jeg satte ind med kommandoen “Holdt!, Stop!, Stands!” og fik hende vendt. Dette brød fruen sig ikke om, og snart svang hun sin knap 60 centimeter lange og smækre krop op i septembervinden… tre gange … Min næste kommando blev “Ro På!”, og efter et minuts fight var hun inde og kysse netrammen.
– Det blev så det sidste jeg så til mit ellers så dejlige bekendtskab. For den modhageløse krog var alligevel placeret for yderligt til at krogholdet kunne modstå hun-dyrets frække moves…. SATANS!

De der havørreder er nu ved – for anden fulde sæson i træk – og på yderst hånlig vis – at undgå mig. Trods gode kontakter i både små åer, store åer, fjorde, vige og på åbne kyster, har det kun været undermålerne som har været på land. Jeg trænger altså alvorligt til en god havørred!

Turen bød på yderligere to seriøst gode hug, tre frække aborrer og yderligere en pind-gedde på land. – Så absolut en spændende tur.

Alle fiskene lod sig friste over evne af disse Behr-woblere:

- De smukke og prisvenlige Behr-woblere. Forrest dagnes gul-grønne fiskemagnet.
– De smukke og prisvenlige Behr-woblere. Forrest dagens gul-grønne fiskemagnet.

Du kan se nærmere på Behr-woblerne (4 stk for en lille hund) her: http://fiskpaakrogen.dk/38-wobler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s