I’M A POPAHOLIC…

RSCN2131
– Vilde takes og heftige fights – popperfiskeri kan man meget nemt blive afhængig af 🙂

– Jeg skulle da lige ud og se om det kun var begynderheld med det dér UL-popperfiskeri (https://ulfisk.com/2014/07/19/jaws-miss-popper),
så jeg dragede igen mod Karlsgårde Sø for at se om der var flere gedder som ville “lette røven” efter min lille Bilok-godbid….


– Og nu: My name is Jørn Nordahl, and i’m a popaholic….


– Jeg skulle egentligt også have været ud med tørfluerne så’n fifty fifty på denne 4-timers tur, men da der var rigtig godt gang i de herlige gedder, løb tiden alvorligt fra mig.

– I den første time blev der satset lidt uden for den “danger zone” som mange gange har givet fisk, og uden for zonen blev det da også kun til et enkelt fejlangreb fra en bette optimist omkring de 40 centimeter. Herefter kom jeg ind i zonen, og beviset på at der ikke var tale om begynderheld sidste gang kom prompte! – Et heftigt angreb fik mig næsten til at miste mit fodfæste, da jeg ikke var forberedt og vadede lidt for dybt… – Tilslaget blev da også misset, men et par kast senere tog endnu en gedde den lille blå plaske-fætter i et højt spring, og denne gang sad den der!. – Kort efter kunne en fin gedde på omkring de 60 centimeter afkroges og genudsættes. Snart efter var den gal igen – og igen – og så lige igen… – Men føj hvor er det svært at sætte krogen – ellers også sigter Karlsgårde-gedderne ikke særligt godt… – Og en enkelt af dem lignede en god 80’er – æv!

– 10 minutter senere kom næste angreb, og denne gang på kun ca. 35 centimer vand! – Et mega smukt take badet i solens efterhånden rødlige stråler, gav endnu en skøn 60’er – fedt. Bare for godt!

– Min tørfluetid var nu alvorligt truet, men gedderne fortsatte med at angribe småfisk i overfladen rundt om mig, så min tiltagende afhængighed af denne intense og visuelle fisketeknik gjorde, at jeg blev hængende blandt åkanderne lidt endnu – bare en mere….

- Solen bankede ned mod horisonten mens gedderne knalde på popperen
– Solen bankede ned mod horisonten mens gedderne knaldede på popperen

Og det fik jeg! – Aftenens bedste gedde voldtog den lille yndige popper med voldsom kraft, og nogle insisterende rusk fortalte at jeg endnu engang havde fristet en gedde over evne. – En sej fight som gav godt med motion til UL’eren endte med et gællegreb på en dejlig gedde på knap 70 velproportionerede centimeter. Dejligt – fed rus!

Forinden havde jeg en enkelt minipind med ind, så jeg fik i alt 4 fine gedder – 3 af dem i perfekt UL-tumle-størrelse. På de godt to timer var der 12 gedder plus en god aborre oppe og snappe i Bilok’en, og så mange kontakter tror jeg ikke jeg havde fået med konventionelle agn som blink og wobler. Så ikke alene er popperfiskeriet ufatteligt spændende – det er åbenbart også hamrende effektivt! – Det var selvfølgeligt ikke kæmpegedder jeg fik – men helt perfekte UL-fisk!

Nu havde jeg fået mit popper-fix, og min ny-afhængighed var slået ned for en stund, så jeg ilede mod bilen og jokkede speederen i bund med håbet om at nå frem til tørflueåen inden insekt-ballet var forbi.
(Føj det er hårdt at være en jeg-vil-det-hele allroundfisker) 🙂

- Et sidste-sekunds-kast gav denne rå-fighter på 38 yndige centimeter
– Et sidste-sekunds-kast gav denne rå-fighter på 38 meget yndige centimeter

Ved åen spænede jeg ned over engen i dagens absolut sidste lys, og sandelig om ikke jeg nåede at få fingre i en barskt fightende regnbue, som nappede min lille brune BWO-flue. Fedt! – Og efterhånden en sjældenhed at møde regnbueørreder i den størrelse i en vestjysk å – så der blev lige jublet lidt ekstra i tusmørket 🙂

Jeg ville egentligt lige tjekke å-strækningens tilstand, da jeg ikke havde været her i en del år, men mørket, bevoksningens udvikling og mine manglende jungle-skills (som åbenbart er blevet nødvendige her), gjorde det til noget af en kamp at nå til strækningens ende.
– Her sad jeg så bare og bællede vand og røg smøger indtil mørket havde sænket sig totalt. For så blev det jo også bare endnu mere “spændende” at gå tilbage.., især da jeg konstaterede at min pande-lampe var gået kold…. Hård afslutning på en klasse-aften!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s