AAARJ, – BARE EN ABORRE

- Måske en af de gode bifangster, men stadig en bifangst. Husk at "salute" alle fangster :-)
– Måske en af de gode bifangster, men stadig en bifangst. Husk at “salute” alle fangster 🙂

FOR FISH ABOUT TO STRIKE! – WE SALUTE YOU !!!

– Når nu man lige havde sat næsen op efter storgedden, den blanke laks eller ørredsøens stor-ørred, kan man godt blive lige så “skuffet som en kommode” (hvis I forstår så’n en lille éen..) når der spræller ex. en aborre rundt for enden af linen. – En virkeligt smuk aborre måske, men stadig “Aaarj, – bare en aborre”…


Jeg har ind i mellem stadig lidt svært ved at stoppe op og glæde mig over de fine uventede fisk, som vælger at snuppe mine agn, men prøver virkeligt at blive bedre til at værdsætte og dermed “salute” hver eneste fisk som jeg hilser på inden genudsætningen. – Senest med tre ganske smukke aborrer fanget under fiskeri efter stor-regnbuen, Skjern Å-laksen og storgedden i Karlsgårde Sø:

DSCN2071   DSCN2072   DSCN2075

Bifangsten er vel i bund og grund en uventet / ikke-tilsigtet fangst.
– Her undlader jeg bevist at bruge udtrykket “uønsket”, for vi er vel lystfiskere, og dermed bør vi i det mindste kunne smile skævt hvis vi får en anden “gevinst” på land end den præmiefisk som var målet?

Specielt i det sidste års tid, har jeg været begunstiget med en stribe dejlige bifangster.  Stallingen på topfotoet er en blandt mange andre, – her er flere eksempler (bifangst-art / forventet fiske-art på turen):

DSCN1892   DSCN2082   DSCN2047
      Sandart/Størfiskeri     Regnbue/Bækørredspin      Stavsild/Makreljagt

høulSÅ60jnf12   DSCN1915   DSCN1394
Havørred/Regnbueåen          Suder/Størfiskeri          Rudskalle/Tørflueørred

– En af de bifangster som mange desværre foragter er den skønne hornfisk, som ofte forherliger/ødelægger (alt efter om man har lært at glædes over og respektere sine bifangster) havørredfiskeriet langs vore kyster. Jeg hørte at der for nyligt blev hevet en stak af dem op på kajen i Fredericia og efterladt – kun med det ene formål at “de bare skulle dø”…. – Det er sgu sørgeligt, – men desværre ikke en usædvanlig “gestus” til vores grønbenede sommergæst.

DSCN0788Læs også min blog fra 4. Maj 2014 om hornfisken og det ind imellem ganske
forkvaklede og hadefulde syn der er på denne fightglade og smukke art HER :
https://ulfisk.com/2014/05/04/stakkels-fisk

– Med håbet om at du – kære læser – vil glædes over dine bifangster, og eventuelt servere dem en kærlig genudsætning 🙂
Lige som hvis dit sats i lakse-åen kaster en god havørred af sig, – for er det så egentligt ikke også “bare” en bifangst…? 🙂

/ Nordahl

2 kommentarer til “AAARJ, – BARE EN ABORRE”

 1. Det er da nogen smukke aborre.
  Dem ville jeg da hellere end gerne gange på mit UL grej.
  Hvor hvordan og hvorledes får du de smukke fisk. Du må bo i fiskerhimmerrige 😀
  Men enhver bifangst er da godt. Specielt når det på Ul.
  Og tak for noget super læse stof.

  1. Tak for de fine ord – er flyttet til Herning fra Vardeegnen for fire år siden, og har efterhånden fået lidt styr på hvad der rører sig. – Er man lystfiskertosse er Herning sgu egentligt ikke så ringe – max en time til alle mulige fede spots til all-round-hygge.
   Aborrerne er taget i Kærshovedgård, Skjern Å og Karlsgårde Sø. Specielt den fra Skjern Å som huggede mens laksedrømmene fløj rundt i hovedet, fik mig til at tænke på at bifangster er noget man skal huske at påskønne. – For hold da k… hvor er de aborrer altså bare super-skønne 🙂 Laksen må jeg tage en alvorssnak med en anden gang…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s