HEMMELIGE HALD

- Et aften-view ud over den ultra-smukke og spejlblanke Hald Sø
– Et aften-view ud over den ultra-smukke og op til 31 meter dybe Hald Sø

– Jeg havde fået en super-spændende  invitation fra en rigtig hyggelig og super dygtig facebook-fiske-makker: Dan Pedersen, som foreslog en tur på den store, dybe, SMUKKE og ganske hemmelighedsfulde Hald Sø…


Vi hilste lige på hinanden over en enkelt kølig, hvor vi fik udvekslet diverse fiskeerfaringer fra indland – og for Dans vedkommende i høj grad også – udland. Spændende at høre om de vilde fangster fra hans netop overståede Cuba-tur. – Jo, – der gemmer sig store mængder af uvurderlig fiskeviden i den mands rygsæk 🙂

Den i øvrigt meget sympatiske Dan fortalte herefter lidt om søens mange muligheder, som dog især koncentrerer sig om et fint aborre-fiskeri og – naturligvis – det lunefulde fiskeri efter de legendariske søørreder…. – Søen rummer desuden en mindre bestand af gedder – til gengæld med en ret imponerende snit-størrelse. – Understreget af en 12 kilos taget på U.L.! af en af Dans fiskekammerater…

- Tidligere på dagen fik Dan en 2-kilos, ellers så vi ikke gedderne (arkivfoto)
– Tidligere på dagen fik Dan en 2-kilos, ellers så vi ikke noget til gedderne (arkivfoto/ULFISK)

– Fat i årene og ud over den dybe sø – i første omgang for at finde nogle af de sortstribede røvere. Og efter et par forsøg lykkedes det at finde et par hugvillige stimer, som gav et hyggeligt fiskeri på det lette grej. Makker Dan var oppe at vende på den sjove side af de 30 centimeter, mens jeg fik landet en ganske fin skalle, som huggede rent på en lille 3-grams spinner – sjældent… (hæ – ny art til UL-eren).

Herefter søgte vi rundt efter yderligere action, uden ret meget held. – Hvilket dog pludseligt bliver sekundært, når man for første gang befinder sig på et sted, som må kandidere til det smukkeste sted i vores dejlige kongerige!. – Hald Sø-området er på en gang roligt og dramatisk – smukt og skummelt  – vildt og yndefuldt. Bare fantastisk!

Ind imellem var der tid til at lade blikket forlade det bjergtagende naturscenarie, og så fik jeg pludseligt spottet turens æresgæster. – Ikke i vandet men over trætoppene: – Dansende majfluer! – Perfekt – for de var inviteret til at lokke nogle af de store søørreder op til vore Vulgata-imitationer. – Og da solen begyndte at ramme horisonten, var de første superinsekter på vandet, og kort efter stak de første ørreder “næbbet” op og sugede Vulgataerne ned fra den spejlblanke sø-overflade. Intenst og fascinerende!.

– Nyklækket lækkerbidsken for en overfladeorienteret ørred (arkivfoto/ULFISK)

Og snart havde Dan fået manøvreret båden i position, så jeg kunne lægge fluen ud i en “hot zone”. – Der hvor der lige havde været en – anskudt – tre kilos søørred oppe og sutte….. – Der var for en gangs skyld totalt ro i båden, mens jeg med ganske tilbageholdt åndedræt smånøkkede min flue på overfladen ….  ……  vente vente vente ….. ….. trække vejet …. …. kaste igen …. …. pyyyyyyh – det var heftige sager…

Desværre fik jeg ikke lokket de store legender op til fluen, men bare det at have chancen var fedt. Rigtig fedt. – Der var pænt mange majfluer som forblev urørte, for fiskene ikke virkede overdrevet aktive. Derfor blev det ved et par spændende kast til de store fisk.

Kort efter var det tid til at “finde havn” efter en håndfuld gode timer i super godt selvskab. – Gentagelse følger ved kalenderlighed 🙂

- Søen byder på et formidabelt aborrefiskeri. Desværre var de ikke særligt aktive i dag (arkivfoto)
– Søen byder på forrygende aborrefiskeri. Dog var de ikke særligt aktive i dag (arkivfoto/ULFISK)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s