DANICA-DASK

- Fine majfluer under deres fascinerende danseri. - Så ved man der er action på vej...
– Fine majfluer under deres fascinerende danseri. – Så ved man der er action på vej…

– På andendagen af to-dages-turen med Bøgedal, var vi vågnet efter en nat som først sluttede efter en solid omgang bål-hygge ved søens bred. Den sø som gerne skulle stå for lidt gedde-tidsfordriv ind til majfluerne sandsynligvis ville blafre sidst på eftermiddagen…


Geddesøen blev dog heller ikke andet end tidsfordriv, på trods af at vi havde skærpet vore jagtinstinkter med en hygge-konkurrence:
Fangeren af den største gedde fik æren af at købe den største is til taberen… – Og juhu – jeg fik lov til at agere den glade giver 🙂
– desværre på baggrund af en yderst beskeden vinderfisk på kun 41 sølle centimeter…. – Så det var en mega-tynd omgang geddefiskeri.
Men vi fik da om ikke andet luftet henholdsvis U.L.- og Fluestang…

Vi tog en lille slapper hen over eftermiddagen og daskede egentligt bare rundt og ventede på majfluerne. – Ind i mellem så vi nogle fisk som var overfladeaktive. – Vi valgte så at overliste de små omkring målet og bomme på de store…… – Og forholdene var helt perfekte med rolig vind, høj sol og små 20 graders varme, så flere +40 fisk viste sig allerede ved fire-tiden.

De lovende forhold gjorde at vi fik slugt vore grillede american-style hotdogs allerede før kl. seks, og så blev al fokus flyttet over på åens store bækørreder. Den å som mildest talt har stor-leveret på årets to første majflue-ture – det kunne kun blive godt!?

– Og det blev det! – Jeg selv var måske lidt for meget i hygge-mode, og brugte aftenen på at observere majfluerne, kaste lidt sporadisk og bare daske smilende rundt. – For hvor er jeg da tilfreds med denne å og dens evne til at levere både majfluer og bækørreder.
Jeg fik dog taget mig sammen til at lande 3 bækørreder fra 32 til 35 centimeter, og fandt også nogle rigtig gode fisk som jeg dog ikke evnede at overliste. Blandt andet en mega-fisk på 55-60 centimeter som valgte at tage både foran, bagved og ved siden af min flue. Æv!
Men super intenst møde med en af åens allerstørste beboere.

- Bøgedal fyrede den godt af. Her er han med aftenens mindste fisk på 32 centimeter.
– Bøgedal fyrede den godt af. Her er han med aftenens mindste fisk på 32 centimeter.

Mester Søren var der i mod brand varm, og havde snart haft et par fisk på land. En sødde fisk på 32 centimeter og kort efter en rigtig god bækørred på hele 41 centimeter. Men han var langt fra færdig, og i løbet af de næste par timer daskede han løs med sine smukke hjemme-kreerede Danica-imitationer, hvilket gav yderligere fire fine og stærke fisk omkring de 35 centimeter på land.
På denne aften varede det gode fiskeri længe, og klokken blev godt over 22 inden vandoverfladen “kølnede af”. Det udnyttede Søren til at lande turens bedste fisk: En heftig bækørred på hele 44 skønne centimeter. – Så der blev sandelig rundet af med manér 🙂

(Alle de fine fisk blev naturligvis hurtigt genudsat. – Dog måtte den lille fætter på billedet herover lige finde sig i en hurtigt billede.)

I får lige denne her igen-igen….:

- Oh Majflue - du skjønne og stolte Danica... - We loooove you!
– Oh Majflue – du skjønne og stolte Danica… – We loooove you!

 

bt_track_blog(“IPjijxQ8duqL9zxNafPROwi_NdM,”);

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s