INDIANER-GEDDER

DSCN1731a
– Dagens mindste (og kønneste) med sine 60 centimeter

Lokation: Østjysk Sø
Fangst: Gedde 72,0 cm / 2350 gram
Fangst: Yderligere 6 Gedder 60-70 cm

– Jeg har igennem noget tid søgt højt og lavt for at opsnuse en god gedde-sø, med masser af fightglade gedder til U.L.’eren. Og efter at have været forbi både Borbjerg, Bølling, Karlsgårde, Fuglsang og flere til, er det – her på kanten til fredningen – endeligt lykkedes  🙂 .

Denne søndag morgen blev Meganens frontparti vendt mod øst, hvor jeg havde en aftale med en søejer, som synes det var en god idé at jeg hyggefiskede lidt i matriklens fine sø. – Han tilbød endda at jeg bare kunne snuppe hans gamle båd ud på bølgen blå. – Super duper – bortset fra at der altså ligesom kun var en halv åre til at sørge for fremdrift…. – Så båden blev droppet, og den næste time! gik så i forsøget på at komme ud på kastehold af de ventende gedder. Det var så bare desværre – trods waders – umuligt at komme i nærheden af søbredden… Uberørt natursø? – det tror jeg nok lige…

Frustreret og småbandende begav jeg mig tilbage til den halv-årede “ro”-båd, og i flot indianer-padle-stil stak “Padlende Puma” så til søs.
Pu-ha-da – der var vist lidt manglende form som kom til udtryk, så padleriet fra den ene til den anden ende af søen måtte opdeles i fire etaper, hvor under jeg fik tyret diverse højtgående geddeagn ud i den meget lavvandende gedde?-sø. – Absolut uden resultat…
Men efterhånden var “Svedende Svin” nået ned til læ-enden og kunne trøste de skrigende lunger med lidt tobak, hvorefter planen var, at vinden skulle føre mig tilbage til den ventende bil, så jeg kunne finde noget skæl et helt andet sted…

Men pludseligt var der gedder – masser af gedder! – Igen og igen blev det lille Cola-blink pryglet af de kampglade tandbesatte fisk.
– På en lille time havde jeg 5 skønne nap-hans’er oppe i båden. – Og min 5,6’er var fightet glohed af de forårskåde og hidsige gedder, som målmæssigt lå fra 60 til 70 centimeter. – Simpelthen super fiskeri!.
Herefter skulle endnu et lav-en-stor-men-let-agn-eksperiment afprøves. Denne gang “Squid-Rapala” 🙂 – (indlæg om denne følger!). – Det kunne jo være at det 20 centimeter lange monster kunne friste en orn’li’ stor sømkasse til hug…. – Og ja – det gik jo fint, for allerede i andet kast var det rå kontakt fra 1 meter grum geddemama. – I to minutter var der super intens infight mellem 77 gram Wild Wing-stang og ungefär 7 kilo Wild-Ged – sidstnævnte vandt efter en jeg-stikker-lige-ind-under-båden-og-cutter-tossens-line-manøvre… Pis!
Men kun 10 minutter senere kunne en 60 centimeters (med store bidmærker) dog bringe lidt trøst i båden… – Og kort efter var der en af de HELT store som yderst interesseret fulgte min bastard-agn helt ind til båden to gange. – Anskudt længde: ca 115 cm….

– Regnen satte ind og vinden havde efterhånden bragt båden med “Gæve Geddetumler” retur til udgangspunktet. Undervejs skulle der dog lige afleveres et sidste indianer-sniger-kast ind mod et halvdødt træ, hvilket resulterede i dagens bedste gedde på 72,0 cm. Denne blev skåmsomt vejet i nettet til 2,35 kilo inden den – naturligvis – røg retur i min nyfundne og stor-leverende gedde-diamant…
I silende regn blev gear og waders (- og indianerfjer?) afmonteret og Meganens næse pegede snart mod vest med “Glade Gedde-Galning” bag rattet…

DSCN1737
– Det gule Cola-blink var fænomenal i dag

– Søens navn kan jeg ikke lige huske lige nu…, men makker Bøgedal tester lige fluepotentialet, og jeg snupper lige en tur med poppers til maj. – Så kommer jeg måske i tanke om hvad det nu er den hedder….

4 kommentarer til “INDIANER-GEDDER”

    1. Det er nemlig altid dejligt når der skal kæmpes for det på alle planer, og så gevinsten ligger og venter. Men hold da op ryg og skulder fortæller mig at det der padleri ikke er min favoritdisciplin… – men det var absolut udfordringerne værd.

      1. Der er ikke andet for end du må investere i et sæt årer, eller have squawen med til at varetage den del af fiskeriet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s