HØNSEGÅRD OG MINILAKS

– Det blev til en enkelt “oprydningsørred” ved Pøt Strand

Jeg fik på flotteste vis mistimet mit angreb på nogle nyligt undslupne regnbuer fra Hjarnø. – Jeg havde sgu da helt glemt, at det bliver tidligt mørkt her i november…., så det blev kun til en times effektivt fiskeri i skumringen. – Men det blev såmænd også ganske livligt….

Det var lidt en tre-trinsplan som skulle effektueres: Jeg ville gerne fange en regnbue på kysten med UL-gearet – det havde jeg endnu ikke prøvet. – Og så skulle der testes en ny fræk miniwobler fra Savage Gear, mens jeg forhåbentligt samtidig kunne aflaste naturen en anelse for de potentielt gydebanke-hærgende banditter.

– Strækket ved Pøt Strand var udfordrende på den fede måde 🙂

Jeg ramte først P-pladsen, da solen var banket ned i horisonten, så jeg havde pænt travlt, da jeg forcerede den stejle skrænt. Strækket er meget specielt, da der ligger væltede træer overalt, så det blev en time med noget fedt klatre-kravle-ninja-fiskeri – “mangrove-style” :-). – Rart at gå med en kort ultralet pind, som er nem af komme rundt med i det bøvlede terræn. – På denne tur havde jeg valgt min Okuma Alaris 6,0 fod/2-7 gram – en super fin lille stang med god aktion. Jeg skulle som nævnt lige prøve en fræk lille wobler fra Savage Gear – deres smukt udførte Stickelbait Pencil på 7 gram. – En både velkastende og livlig lille sag!. – Og allerede efter 10 minutters fiskeri var jeg godt hooket op med den første “burhøne”! – Troede jeg, – for den slap efter et minuts forrygende fight 😦 – Og fandme om ikke det skete igen 20 minutter senere…. Pis!

– I det sidste lys lykkedes det – i tredje forsøg – at få en sprællebasse i nettet

Lyset var for alvor ved at forsvinde, og jeg havde ikke de store forhåbninger om, at regnbuerne ville hugge i mørket. – Så der var lige ekstra koncentration på, da jeg lagde yderligere et kast tæt op af et af de utallige væltede træer. – Mens jeg spinner ind ser jeg en rygfinne bryde overflade en god håndfuld meter ude, og til mit held var indspinnings-retningen lige ind i “danger-zone”. – Og så blev ellers hugget igennem!! – Forrygende fight mellem de mange udfordringer, og jeg måtte lige træde et godt stykke længere ud forbi træernes grenspidser, for at kunne nette fisken. – Fedt – min første UL-regnbue på kysten var landet 🙂
Jeg fiskede 20 minutter mere, men der var regnbuerne som ventet gået til ro, mens der ikke var liv i havørrederne. Ret fed – og meget kort tur 🙂

– 51 centimeter og kun 1100 gram – burhønen var “mager som et cykelstativ” 🙂

På vejen hjemover gjorde jeg lige stop ved en lille bæk, og her lykkedes det mig at få en lille fin Laks til årslisten. – Jeg havde spottet den i pandelampens skær, og den huggede første gang den “snuste” til mit regnormestykke, og dermed kom årets UL-art nummer 67 i hus 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s