AFTENHAVNERÆS

Ålen kunne sammen med fire andre arter skrives på listen

Når jeg er i sommerhuset er der altid fine muligheder for noget flex på UL-klingerne. – Også selv om det først på ugen blæste halvanden pelikan fra vest. – For de to spændende havne – Hvide Sande og Thorsminde – byder uanset vejret på gode chancer for diverse arter…..

I Thorsminde var det i første omgang Stavsilden som skulle overlistes, så jeg startede med det lille hvide lyn – og favoritstangen – 5,6’er Wildwingen. Helt inde ved slusen var vind og bølgehøjde tålelige, og snart var der flex i enden fra en godt fightende turbosild, som dog snart tabte gassen, og jeg kunne få et fint mindre eksemplar på land. Tjek 1!.

Fin stavsild som tog et tobislignende blink

Herefter hentede jeg medestangen hvilket kastede ålen på topbilledet samt en bette torsk af sig. Ålen havde jeg endnu ikke på årslisten, mens jeg tidligere havde klaret torsken i Århus. Tjek 2 og 3!.

En lille torsk huggede på et stykke skalreje

Jeg driblede herefter til Hvide Sande for at se om jeg kunne lokke en Brisling til at hugge. – Jeg fandt flere flokke, og prøvede at lokke dem til hug med både små stykker reje, 1 mm lange regnormestykker og ved at jigge med et tobisforfang via isfiskestangen. – En enkelt tog kort ved den ene ophænger, men røg desværre af… 😦

Til gengæld virkede jiggeriet åbenbart ganske tillokkende på et par andre arter, for først knaldede en lille mørksej på, derefter en hvilling og til sidste endnu en mørksej 🙂 Tjek 4 og 5! = God lille aftentur 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s