VESTKYST-VINTER

– Der var godt i den ved herlige Bovbjerg

– Måske er den vilde vestkyst ikke lige det oplagte valg når det er vinter, og ens foretrukne våben er UL-gear…. – Men med et ophold i de – for årstiden – ellers vedvarende høje bølger, så forholdene ganske tålelige ud, – og det blev bestemt udnyttet……….

– Jeg regnede med at kulden (+3 grader) tillod en håndfuld timers fiskeri, inden krop og humør var sendt i retning af frysepunktet…. Det var dog langt mere behageligt end forventet, og med hjælp fra termokandens skoldhede kaffe, min nye investering – en Heat-trøje fra Härkila og masser af hugvillige fisk, blev det bare en rigtig fed tur! 

Fra “første fløjt” var der godt med sprælske Isinger som trak godt i de spinkle stangtoppe. – Jeg havde medtaget en frossen makrel, som blev delt i små fine bidder, – og det var noget de flade kunne lide.

– Fin snitstørrelse omkring de 30 centimeter + en ny PR på 31 🙂

Jeg havde vel et par håndfulde på land i de første par timer, men herefter kom en anden art ind med tidevandet: Super fine Mørksej!

De hapsede også løs i mine makrelbidder, og på UL-gearet var de op til 40 centimeter lange og yderst fightvillige torske-fætre en sand fornøjelse. Jeg fik dem kun via bundmede – trods forsøg med både blink og flådmede.

– Dagens mindste. Se lige de smukke transparente finner!

Lige som med Isingerne, ramte jeg sej-mæssigt vel også omkring de 10 stk i hånden. – Der var dog et par gange, hvor noget betydeligt større (store sej eller torsk) huggede hårdt til – men dem fik jeg ikke kroget.

Det var godt nok svært at få stoppet det actionfyldte fiskeri, så det var næsten mørkt, da jeg semi-sikkert fik bugseret mig retur over de forræderiske molesten – men det var sgu det hele værd 🙂

– Aftenens sidste lille muskelbundt – alt blev i øvrigt genudsat
– Sejens store klare øjne. I dag var det dog lugtesansen som sendte dem i retning af mine agn.

Nu skal der bare holdes skarpt øje med bølgehøjden ved Bovbjerg, – for kommer chancen igen, er jeg helt sikkert at finde på de vinterlige vestkystmoler 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s