ROBUST RIMTE!

– Fredagens rimtesats gav i aller højeste grad det ønskede udbytte 🙂

– Det seneste par år har en ny art sneget ind i mit fiskeliv som en af de absolutte favoritter! – Efter at min gode fiskekammerat Kasper tilbage i sommeren 2018 hev mig med til Guden”floden” i et succesfuldt forsøg på endelig at overliste denne “sniger”-art, har den gyldne brødguffer haft en ganske speciel plads i mit artsfokuserede UL-fiskeri. – Det visuelle fiskeri, de forholdsvist store gyldne skønheder og Gudenåens dejlige rammer er en fantastisk cocktail…… – Og fredagenss sats resulterede i en fisk, som var i en noget anden liga end den håndfuld eksemplarer omkring de halvandet kilo jeg hidtil har haft fingre i…..

Vindretningen var rigtig, strømmen var perfekt, vandet helt klart, solen varmede, – alt stank bare langt væk af rimtesucces….  og UL-“næsen” tog da heldigvis ikke fejl 🙂

– Rimterne er heldigvis helt tossede med overfladeserveret toastbrød

Jeg havde udset mig et nyt spot på det ganske lange frit-fiske-stykke, hvor jeg havde en idé om at der kunne være en del rimter. – På vejen tyrede jeg lidt brød i “suppen”, men der var ingen reaktion. Den første fisk som hapsede brødet fra overfladen stod faktisk præcis på den første meter af det udsete stræk – tjeeeeek 🙂
– Jeg sendte en håndfuld brød mere ned over standpladsen – efterfulgt af et stykke indeholdende min forrædderiske 6’er short-shank-krog…. – Fisken tog brødstykke nr. 1 – sprang de næste fire over – og blev perfekt kroget da den sugede det sjette stykke i rækken med ned.

– SLAM for fa’n! – Dette var en ganske tung fisk!. – Rygtet om at rimten er en halvsløj fighter var altså ikke sevet ind i denne fisks ører…. – Der var nemlig seriøst sejtrækkeri – og str. 5’er hjulet måtte aflevere en stak line, da den gyldne mama trak ud i strømmen. – Fed fight som endte med at jeg – via den “lange” og stærke 7 fods cherrywood-klinge – kunne dirigere den flotte fisk ind over rammen på det nyerhvervede letvægtsnet. – Som så en lille time senere i øvrigt kostede mig rimte nr. 2… 😦

– Den normale rimtestørrelse ligger omkring 1,5 kilo – denne tykke trunte sendte min PR i vejret!

Den massive frue  – læs rumlefede trunte – gav med hele 54 centimeter og 2,7! kilo min PR (51/1650) et ordentligt drøn opad. – Ikke underligt at den – med sin enorme mavse og brede ryg – kunne præstere en habil fight. – Visuelt UL-mede når det er aller bedst!!!

Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at tage et ekstra skud af den smukke fisk

Den fantastiske fisk var knapt tilbage i åen, inden jeg spottede endnu en Rimte, som graciøst stod og fouragerede bare 20 centimeter under overfladen. Jeg fik den til at tage to stykker brød, men den stod så tæt på brinken, at jeg skræmte den da jeg hævede stang og flåd for at servere min brødbid. – De næste to Rimter som blev lokket til overfladen af mit brødspor fortrak også, selv om jeg kørte ninja-stilen med ultralette bevægelser. – En reminder på hvor sky en art jeg var oppe i mod….

Turens sidste fisk fik jeg godt kroget – en rigtig frisk brødguffer som trak tre styk toastbrød ned i træk. Det sidste var mit og jeg synes jeg fik den kroget godt. – Fighten forløb rimte-agtigt udramatisk, men desværre satte den sig i grøden halvanden meter ude. – Og det var så her jeg fandt ud af at jeg dummede mig ved at fravælge mit normale teleskopnet (rækkevidde 1,8 meter) til fordel for det nye funklende – og korte – letvægtnet….. DUMT! …. – Jeg kunne kun nå halvejs ud til fisken med nettet, åen var bundløs ved næste step udad, og den gyldne gevinst sad pænt fast i en åkande-dusk. – Den valgte løsning blev at trække til med håndkraft, hvilken sendte krog og flåd lige i kasketten på mig selv, og fisken forsvandt ud i “floden” med et frejdigt haleplask…. Rundbarberet – det tror jeg da lige…. 🙂

Der med fik jeg kun éen fisk på land – men sikken éen….!!!

– Pure Gold – og ny overlegen PR!: Robust Rimte på hele 2,7 kilo 🙂

Kunne du tænke dig at udfordre UL-pinden med noget visuelt actionpacked overfladelir efter de smukke rimter skal du bruge:

* En å som holder rimter: ex. Suså, Køge Å, Odense Å, Vidå og Gundenå
* Gear: UL-gear, boble- eller wagglerflåd på ca 7 gram, 6’er krog og brød
* Rig: flådstop – flåd – flådstop – 1,5 meter line og ubelastet krog
* Teknik: Kast et par håndfulde brød på overfladen – gerne godt spredt
* Note: Du er ikke tvivl når en Rimte plukker brød fra overfladen!
* Tip: Rimten er en sky fætter – rolige bevægelser er et must

Knæk og Bræk!


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s