UL-ART “FLIRE”-OG-FYRRE….

– En af de lidt sværere arter i Danmark fandt jeg ved et tilfælde i Holland 🙂

– På vej på famileferie i det sydlige Belgien, gjorde vi et to-dages stop i det Øst-Hollandske, – jeg havde nedlagt veto mod overnatning på endnu et kønsløst tyske “gasthaus”, og rykkede ind over den Hollandske grænse (Tyskland go away!…), hvor Enschede (fed by i øvrigt) lokkede med nogle super nuttede SØ-hytter, 34 grader men også en kølig pool.
– Og hov, – der var sgu fisk i søen vi boede ved, og UL-gearet var der som altid blevet plads til i Kadjar’ens bagagerum…..

– Der skulle angiveligt være Karper i søen, og jeg spottede da også et par mindre eksemplarer, som boblede rundt, – men var der “andre skæl” som var i hugget? – Det er svært, at finde det svar på en bedre måde, end ved at poppe en dåse majs og få monteret et lille flåd….

– Hygge inden fiskeriet (som egentligt er endnu mere hygge) med to kolde og fiske-lekture 🙂

Og der VAR liv – af den mere uventede slags, – for sandelig om ikke en spændende art plukkede flåddet under, for der efter at ende i mit fangstnet:  En FLIRE! – og dermed kunne jeg notere UL-art nummer 44 bag øret 🙂

– Fliren kendes på den høje slanke krop og det forholdsvist store øje

Ikke just nogen storfighter, men faktisk et ret godt eksemplar med sine 30 centimeter, – Fliren bliver sjældent ret meget større. Og en super fin art til CV’et, for den er ret svær at “grave op” – specielt i det jyske, hvor Gudenåen er bedste bud. – Den ses dog ikke så ofte, og så er det sin sag at finde den blandt de mange arter som bor der.

Fliren blev eneste fisk på land, men tak til Holland for en fin fisk, – og så var det videre mod det Belgiske på jagt efter flere nye arter 🙂

– Nuttede små hytter som ligger to meter fra søbredden, – vi boede i den røde (kan anbefales)

Tip: Bogen på billede 2 – “Atlas over danske ferskvandsfisk” – er suveræn!

Læs eventuelt mere om Fliren på Kasper Strubes super-side:
https://www.fiskefoto.dk/fangster/flire-blicca-bjoerkna/56


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s