FAMILIEFORØGELSE…

– SÅ fiiiiiiiin, – 5,3″/160cm, og kastevægt fra 0,5-3,5 gram 🙂

– Var forbi Korsholms grejmekka i Skjern sidste uge, og udover en gratis kop kaffe, skulle der da lige “runderes” lidt…. – Og det var under denne rundering, at jeg blev ramt af den forelskelse, som kort efter resulterede i en familieforøgelse…..

Den stod jo lige der!, – den smukkeste spinnestang ever seen! Kort, smukt skåret og bare generelt lækker, lige som jeg kan lide dem…
– Og da jeg så tog godt fat i den – uhadadada – så var jeg alvorligt solgt (og det var den jo så også kan man sige….) 🙂

Stangen er med sine kun 5,3 fod (160cm) den mindste i Pezon & Michels Redoutable Sting-serie, og har en beskeden kastevægt på 0,5-3,5 gram, hvilket jeg dog selvfølgeligt skal have udfordret…. 🙂

Franske Pezon & Michel er i øvrigt nogle af pioneerne inden for UL-fiskeriet, da de var de første som startede en egentlig produktion af finlirs-stænger tilbage i 1948. Og den historiske support til disse first-movers i kombi med det ustyrligt delikate design, fik mig til at dingle til kassen og bonne de 699,- kølige kontanter ned i Korsholms kasse. – Og dermed var jeg en UL-stang rigere 🙂 🙂

Stangen er noget blødere i spidsen, og er med sine 78 gram faktisk lidt tungere end mine Fenwick’er, selv om den er 0,4 fod kortere…
Men er den ikke bare sååååååå lækker at se på…..? 🙂

– Ready to rock! – afsted til de små åer hurtigst muligt!…

Den 160 cm korte stang skal som hovedregel bruges til finesse-lusk efter bækørred og stalling ved mine små – og ind i mellem alvorligt ufremkommelige – åer og til aborrefiskeriet. Ved “jungleåerne” er det en stor fordel med en kort stang, når “junglen” skal forceres, og jeg oplever ikke den begrænsede rækkevidde, som et egentligt problem, idet jeg næsten udelukkende fisker opstrøms. Lur mig i øvrigt om ikke den også vil blive luftet både på kysten og i ørred- og geddesøerne… – kan næppe lade være…. 🙂


Der røg da selvfølgeligt også en “mini-mølle” med hjem til den lille nye pind, – og når nu man er lidt “prinsesset” omkring design og farver, blev det naturligvist et i passende størrelse og farve: ABU Cardinal SX5. (Har jo været viiildt tilfreds med mit ABU Orra SX10).
Prisen var også passende – halv pris og nedsat fra 499,- til 249,- 🙂

SX5 svarer til størrelse 500 og vægten er kun 181 gram. En fin lille sag, hvor der dog er gjort plads til spinne-hånden mellem bøjlen og hjulholderen, – et problem som ofte har fået mig til at droppe str. 500-hjul. Men her er hjul-“armen” i en passende længde. – Smart…


Linen blev som altid en 0,10’er, – valget faldt på den hvide Smooth-8 fra Spiderwire med en imponerende høj brudstyrke på hele 9,2 kg!.

– Og dermed blev min lille “UL-famile” så udvidet fra 3 til 4 sæt, – I kan se dem alle sammen her: https://ulfisk.com/om-mig-selv/mit-grej/


– “Familien UL” i samlet flok, med “den lille ny” i forgrunden

Jeg har efterfølgende researchet mig frem til mega fine anmeldelser på stangen, – ikke at jeg køber ud fra hverken dem eller hvad “hurra-koret” mener om diverse UL-stænger (jeg lader mine øjne og hænder have helt egne holdninger)… – Men den er altså bare super delikat, og bestod da også første test ved søndagens geddefiskeri i helt fin stil:
https://ulfisk.com/2017/03/12/fjorten-fuldfede/

Førstehåndsindtrykket var følgende:
♦ Noget blødere end begge Fenwick’erne at kaste med
♦ Flexede meget dybt og voldsomt i fight med 5-punds gedde 🙂
♦ Havde ikke problemer med agn op til 10 gram (lavet til 0,5 til 3,5)…
♦ Markant kortere kastende end Wild Wing (som også er en kanon!)
♦ Missede enkelte mulige? krogninger grundet den blødere spids
♦ Det ustyrligt smukke look vil dog få mig til at tilgive alle minusser!

Flere reviews på Sting’en vil følge, når den bliver “pryglet” mere… 🙂


2 kommentarer til “FAMILIEFORØGELSE…”

 1. Hej Jørn.

  Jeg er på udkig efter en lille spinne pind, og jeg har selv overvejet redoubtable sting. Dog tror jeg Fenwick Wild Wing passer mig bedre. Inden jeg foretager et køb, er jeg nødt til at spørge. Har du forkortet den nederste del af korkhåndtaget på din Wild Wing eller er det sådan den ser ud?

  Når jeg ser billeder af stangen på butikkers hjemmeside, er den nederste del af korkhåndtaget nemlig væsentlig længere end dit, hvilket jeg ikke bryder mig om.

  Venlig hilsen,
  Jannick

  1. Billederne er ikke korrekte på div. shops-sider – de har det med kun at tage billder af ex. en 7-8 fods, så bunddelen er lige så kort som på de billeder af min “pind”, du ser her på ULFISK.com. Den er i øvrigt – modsat hvad shop’sene ind i mellem oplyser – 3-delt.
   – Nu er Sting’en ret ny for mig, og den er ikke blevet testet seriøst endnu, men er du ude efter en stang som kan klare lidt af hvert ville jeg vælge Wild Wingen, men det er meget en smagssag. Sting’en er klart blødere end Wing’en som virker langt mere robust. Sting’en er dog meget mere finnesse-lir 🙂
   Har du en UL-stang i forvejen – og hvis ja, hvilken? – Og er det mest til put and take eller all-round?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s