DIAMANTER OG RØDE ØJNE

- Dejlige diamanter var der nok af. Denne smukke sag var 103 centimeter lang
– Dejlige diamanter var der nok af. Denne smukke sag var 103 centimeter lang

– Det er efterhånden længe siden, at jeg har “kælet” lidt med nogle Stør, og endnu længere siden jeg havde været forbi Herning Fiskepark. – Så jeg smuttede forbi “den lokale”, for at finde noget seriøst action, og det fik jeg via masser af rigtig fine dimantstør, – men også et par imponerende fisk, som jeg slet ikke havde set komme….


– Der var jævnt gang i den gennem hele min fisketid – faktisk fra start til sidste kast. – Ingen tvivl om at sommeren er en årstid, hvor der for alvor er liv i de fightglade Stør.

Jeg fik en håndfuld dejlige diamanter på land, og de knaldede alle løs på boostede pellets og fightede i øvigt helt forrygende. – Ikke de enorme eksemplarer men rigtig fine fisk lige omkring meteren.
Jeg knipsede kun få billeder af et par stykker af dem, og alle fik en lynreturnering tilbage i det lumre vand. – I øvrigt herligt at kunne størhygge i T-shirt og korte “båwser” 🙂

- Lynreturnering af diamant med skarpt optrukne kontrastfarver
– Lynreturnering af diamant med skarpt optrukne kontrastfarver

Der var dog to andre arter som var inde og “forstyrre” størhyggen med noget seriøst ballede….. Den ene – en vægtig herre – har jeg lavet et seperat indlæg om: https://ulfisk.com/2015/07/22/the-great-white/

– Den anden var noget overraskende denne rødøjede fyr, som valgte at kaste eksotisk glans over mit størfiskeri, ved at nappe min pellet:

- Røde øjne, bleggul krop og trutmund. - Hmmm - så'n eén har jeg ikke fanget før...
– Røde øjne, bleggul krop og trutmund. – Hmmm – så’n eén har jeg ikke fanget før…

Underlig fight – lysende farver fra dybet af det grumsede vand og i det hele taget var det en mærkværdig “stør”… – What’s Up ???

Svaret lå snart i den våde bredvegation – en Albinokarpe 🙂
– En art som er fredet i Herning Fiskepark, og som man som oftest ser daske majestætisk rundt ude midt i søerne. Albinoerne skal straks genudsættes, men for at få styr på den fejlfarvede fisk, måtte jeg have den en tur på afkrogningsmåtten, hvor min påmalede måle-aftegning kunne fortælle mig, at den fine karpe var 70 cm lang. Og da jeg valgte at bruge mit net ved landingen, fik jeg også mulighed for at få den vejet via netkanten: Den gule fisk vejede lige knapt fire kilo.

- Ny art til undertegnede. Albinokarpen er ikke just en fangst man ser hver dag... :-)
– Ny art til undertegnede. Albinokarpen er ikke just en fangst man ser hver dag… 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s