KARPE-LUSK

- Godt fisket Rasmus! - Vi kan nemt blive enige om at karpen er en usandsynligt smuk fisk! :-)
– Godt fisket Rasmus! – Vi kan nemt blive enige om at karpen er en usandsynligt smuk fisk! 🙂

– Min fiskedude Rasmus inviterede på karpefiskeri torsdag i sidste uge, (- er kommet lidt bagud grundet feriemode), i en af de utallige spændende vande han råder over. Karperne er en modstander som UL-pinden endnu ikke har udfordret, så udsigten til en omgang UL-karpeluskeri gav en behagelig omgang fiskefeber i kroppen…..


Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for visuelt fiskeri, og da jeg ved søen fandt ud af at Rasmus havde planlagt en omgang “dump”-fiskeri på de smukke og roligt omkring-daskende karper kom tændingen op på max.

Der var pænt mange karper at se, og hurtigt fik vi fundet noget foder-guf fra Rasmus’ taske, så vi kunne lokke lidt…. – Lidt hurtigt brødsutteri fik det tørre toastbrød transformeret til faste dejkugler. – Ren nostalgi i forhold til barndommens skallefiskeri. Her var der dog tale om fisk fra 2-4 kilo – en helt anden liga end dengang….

- Der var desværre langt hurtigere - og meget sultne - fisk, som kunne lide dej...
– Der var desværre langt hurtigere – og meget sultne – fisk, som kunne lide dej…

Men hva’ fa’en var nu det! – Søen var godt proppet med fine regnbueørreder fra 40 til 50 centimeter, og de var mega hurtige til at snuppe vores dej. – Hvad skal man egentligt med Powerbait med glimmer, glitter og hvidløg, når en simpel dejkugle overfaldes med stort velbehag…. 🙂

Jeg fik ganske snart tre fight-friske regnbuelyn på land. – Top god underholdning på mini-stagen, men det var jo ikke just fedtfinnerne som var dagens udsete art. – Jeg dinglede lidt væk fra de violet-stribede røvere og spottede et par håndfulde karper. Fantastisk fascinerende at observere disse majestætiske fisk! 🙂

- Smuuuuuuuuuuuukt!
– Smuuuuuuuuuuuukt!

Snart fik jeg lokket dem til med lidt guf, og sandelig om ikke der var et par stykker, som faktisk inhalerede min dejklump!!. – Desværre måtte amatøren (undertegnede) erkende at talentet for modhug ikke var på niveau med karpernes talent for at stjæle brød….

Anderledes så det ud ved Rasmus, for der var teknikken på plads, og han fik – inden for kun et kvarter – landet to super skønne karper.
– Fedt at se dem tæt på og at se den heftige fightindsats de kunne levere. – Og også fedt at se Rasmus glæde ved at kunne vise mig disse fisk close up – suverænt!!

- En rigtig fræk karpe-lusker-sø :-)
– En rigtig fræk karpe-lusker-sø 🙂

Senere blev jeg tørret yderligere tre gange – bl.a. af en riiiiiiiigtig stor karpemama – men måtte sande at tiden løb ud for mig. “Lyset” over søen blev langsomt slukket i takt med mit håb om at lande en af de store fisk…. – Better luck next time…..

I går torsdag var jeg så på en tur i den helt anden grøft….: Fra sol, varme, karpespænding, ultralet gear, ørredfights, kolde øl og godt selskab til en grå, våd, kold, begivenhedsløs og ganske kedelig omgang tungt-gears laksefiskeri ved Skjern Å.
– Status: Nul blankfisk, nul hug, nul set fisk – ud over en enkelt OK aborre, – masser af regn og masser af psykovind – bare gråt i gråt…
Kontraster – kontraster – kontraster – godt man er all-rounder 🙂

Næste uge kunne godt give en blank fra den tyske østersø-kyst…?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s