EN “RUND” FRA ROUST

- Min første gevinst fra Roust blev en ultra smuk diamant. Lækkert! :-)
– Min første Roust-gevinst blev en “rundmavset” og ultra smuk diamant. Lækkert! 🙂

– Søndagen blev fyret af i Lystfiskergårdens fantastiske rammer i Roust. – Og der skulle satses på at “se lidt nærmere” på søens nye og ganske imponerende stør-bestand, som rummer eksemplarer helt op til 35 kilo. – Så der var med en snert af ærefrygt i blodet, at jeg – ud under mine kl. 06.00-tunge øjenlåg – tog et view ud over det af Moder Natur smukt forårsmalede landskab…

– Jo, omgivelserne var præcis lige så lækre som de var tilbage i start-firserne, hvor jeg som lysegrøn lystfisker med tvivlsomt grej og snot under næsen, for første gang tumlede med en hidsig regnbueørred.
– Den sø har altid på sin egen nostalgiske måde hjemsøgt mit lystfisker-DNA 🙂

Mange forrygende ture, masser af ørreder – og sgu egentligt også sygt mange år senere… – har mit fokus på søen dog ændret karakter. Nemlig fra sprælske ørreder og til tungt fightede stør. XXL-stør forstås!….

- Forrygende ubåd-style-billede taget af min gode ven Jari
– Forrygende ubåd-style-billede taget af min gode ven Jari

Men ved Lystfiskergårdens malerisk beliggende stør-sø skal der arbejdes for sagen! – Og det blev der… Både Jari og jeg måtte dagen igennem tage imod en solid omgang “rundbarbering” fra de usædvanligt snu og forsigtigt huggende stør. – Trods stor koncentration – især i de ganske travle hugperioder – lykkedes det ikke af få fast fisk. – Absolut en spændingsfyldt udfordring, især med tanke på at snitstørrelsen ligger på +10 kilo…!

- Skal man fiske stør eller ørreder i udsøgte omgivelser, er Roust "the place to be"!
– Skal man fiske stør eller ørreder i udsøgte omgivelser, er Roust “the place to be”!

Formiddag blev til eftermiddag og top tunet koncentration blev til løssluppen øl-i-solen stemning. – Men fjollerierne og røverhistorierne forstummede dog pludseligt, da en af de eftertragtede stør pludseligt gik så hårdt til min specialdippede Fish Puke Pellet, at den minimalistiske str. 8 krog fik fat! – Og så var der flexeri i ganske betragtelig grad 🙂

– Jeg fornemmede dog hurtigt, at det var en stør fra lystfiskergårdens nedre vægthylde, som havde klappet på, men på trods af, at der var langt til de 35 kilo, blev der leveret en hård og kompromisløs fight. – Og i Roust giver det ganske klare vand altså bare en ekstra visuel dimension til “tumleriet”, – fedt fedt fedt!

- Smukt proportioneret og ganske "jomfruelig" meters-diamant.
– Smuk jomfruelig meters-diamant. – Et velnæret eksemplar med fine “runde” proportioner 🙂

På land (og for den sags skyld og under vand) fik Jari skudt en serie fine billeder, og snart var den dejlige “flidspræmie” retur i søen.
– En sø som i øvrigt får mine varmeste anbefalinger! – Jeg må appellere til alle håbefulde størfiskere om, at give Lystfiskergårdens opsigtsvækkende størbestand et skud. – Her er der tale om et udfordrende fiskeri på kapitale og hugvillige – men svære – stør i nogle helt forrygende rammer.

– Størrelsespotentialet blev i øvrigt fint understreget af Jari, da han for 14 dage siden landede en voluminøs rekordbeluga på 27,3 kg. Læs eventuelt artiklen om rekordfisken hos Varde Ugeavis lige her: http://ugeavisen.dk/artikel/99861:Varde–Rekordsaettende-fiskefangst-paa-150-cm-i-Roust.


 

- "Are you happy to se me?..." - max hygge at hilse på en af de nye Roust-stør :-)
– “Are you happy to se me?…” – max hygge at hilse på en af de nye Roust-stør 🙂

Tak til Jari, Lystfiskergården og støren for en fed dag. – I’ll be back!


Om Lystfiskergården, Søvej 1, Roust, 6818 Årre (nær Varde):
FB-side: https://www.facebook.com/lystfiskergaarden?fref=nf
Homepage: http://www.lystfiskergaarden.dk/
Størhjælp: http://fiskesaeson.dk/nyheder/storfiskeri-guide-til-finde-og-fange-storene-hos-lystfiskergarden-roust/

– Desværre ligger der ikke vildt meget info om størfiskeriet hverken det ene eller andet sted… – men scroll evt. godt ned på FB-siden, eller smid dem en PB eller en mail – de er ret hurtige til at svare.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s