ÅENS UDFORDRINGER

- Gylden glæde afløste drømmen om brede sorte striber...
– Gylden glæde afløste drømmen om brede sorte striber…

– Egentligt var stor-aborrerne i min gode fiskekammerat Rasmus’ hjemmevand udset som mål for mandagens sats, men når tingene ikke rigtigt spiller må man jo være omstillingsparat. – Og det var vi….

De voluminøse aborrer i det spændende vandløb, ville bare slet ikke lege med… – Det ene stræk var alvorligt – og overraskende – dødt, mens det næste var intenst invaderet af store strømskaller, hvilket gjorde ethvert forsøg på at nå ned til de bundnære sortstribede til et umuligt projekt. – Strømskallerne hamrede simpelthen på spinneren så snart den blev våd, og det blev kun til et par beskedne aborrer.

- Langstrakt 55'er fra Hover
– Langstrakt 55’er fra strømmen

Vi stak hovederne sammen, og blev hurtigt enige om at de første to timers tynde resultat, skulle afløses af noget mere action-packed fiskeri….

– Og Rasmus var hurtig til at dirigere øsen mod syd til en af Vestjyllands regnbue-befængte vandløb. Spottet var dog ukendt for mig, og der var straks kærlighed i den varme sommer-luft, da jeg så de hemmelighedsfulde sving i en yderst præsentabel kulisse.
*
– Og så skulle de lilla striber “prygles”!
*
– Og det blev de! – Ikke fordi der er vanvittigt mange af de store uromagere tilbage i åen, men nok til at give en god håndfuld heftige fights til hver af os. De krasse fightere fik ofte tæsket UL-stangen godt igennem, da de for de flestes vedkommende blev landet i åens kraftigste strømpartier 🙂

- Rasmus prøvede også at tæmme en halvmeters på "den lille hvide" - good fun!
– Rasmus prøvede også at tæmme en halvmeters på “den lille hvide” – good fun!

Flere af de landede fisk var noget hærgede, efter lang tid i åen. Jeg har ved en tidligere lejlighed også observeret mange døde (og store) regnbuer i et andet å-løb, så der er ingen tvivl om at rigtig mange af de uvelkomne besættere er gået til af sygdomme eller på grund af manglende evne til fødeindtag. Så måske der næsten er ryddet op?

- Hele 60 centimeter lang men kun knap to kilo tung. - Eksempel på mistrivsel!.
– Hele 60 centimeter lang men kun knap to kilo tung. – Eksempel på mistrivsel!.

Hovedparten af dem var dog rigtig fine, hvilket deres fightmæssige egenskaber også understregede. – Længden lå i øvrigt fra 40 og 60 centimeter, og de blev taget på spinner, wobler og mede. Fedt 🙂

- Min første regbue huggede hårdt på Rasmus' top-effektive Firefox-wobler!
– Min første regnbue huggede hårdt på Rasmus’ top-effektive Firetiger-wobler!

Dagens højdepunkter var dog ikke stribede, men rødprikkede!
Vi fik begge smukke bækørreder på +30 centimeter med Rasmus’ lækre 37’er (topfoto) som dagens “kransekagefigur” (genudsatte).
– Vi havde i øvrigt begge kontakt med den samme +55’er bækørred, som dog valgte at blive i dens trygge bolig…. Imponerende fisk. Æv.


Dagen blev rundet af med et besøg ved en anden usandsynligt smuk vestjyske perle, som dog kun udlånte ganske små bækørreder på dagen. – Men der er helt sikkert ganske store eksemplarer derude. – Hvilket Rasmus da også fik konstateret et par dage i forvejen, hvor han blev tørret af en gedigen fisk!

– Alt i alt en super dag som gav fisk på tasken og sol i fjæset 🙂

- Aborrerne må vente lidt....
– Aborrerne må vente lidt….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s