METERGEDDEN I HUS

- En sammenkrøllet UL-stang. En heftig fight. En tyyyyyk mave.
– Dagens ingredienser: 1 sammenkrøllet UL-stang. 1 heftig fight. 1 tyyyyyk mave.

– Jeg sidder og skriver med iturevne fingre, en halvdød tommeltot, ondt i ryggen og lige så ondt i røven. – Alligevel er mit smil bredere en den 15 tommer skærm som jeg lige nu sidder og glor ind i….

For resultatet af gårsdagens bådtur på den lille frække østjyske sø, sendte UL-stangens størrelsesmæssige erobringer mod nye højder…


– Modsat sidste gang brugte jeg lige et kvarters tid på at klargøre en af de ramponerede både, og lod den lille gule gummiflåde blive i bilen. – Jeg havde luret lidt på, at chancerne for at få en af de store gedder i tale, var yderst rimelige, da +80’erne havde leget fint med på de tre foregående ture. – Og skulle meters-gedden inviteres om bord, ville jeg gerne have lidt mere rummelige forhold, end den beskedne plads som “den gule” byder på. – Et heldigt valg af fartøj….

- 30 minutters fiskeri og den ønskede gæst entrerede allerede båden
– 30 minutters fiskeri og den ønskede gæst entrerede allerede båden

– For kun halvvejs i forhold til det sædvanlige hotspot, huggede en af søens helt store madammer! – Det lille gule Cola-blink havde tirret en stor gedde tilstrækkeligt til at den klappede til godbidden med overdrevet styrke. – Det kraftige rusk forplantede sig mærkbart helt op skulderen mens det minimalistiske størrelse 1000’er hjul hurtigt mistede en betydelig del af sin linekapacitet. Den tykke dame var overraskende hurtig i sine hidsige sidebevægelser, og amokkede totalt!…. – Søen er mildest talt ikke særligt dyb, så søens gedder kompenserer for den manglende mulighed for at gå dybt, ved at tage kontante og lange overfladeudløb i alle retninger. Suverænt!

- 8700 gram gedde nedkæmpet af 77 gram UL-stang. Syret... :-)
– 8700 gram gedde nedkæmpet af 77 gram UL-stang. Syret… 🙂

Men jeg blev hurtigt – og småmåbende – mindet om hvilken styrke Wild Wing-stangen besidder. Så snart jeg for alvor lagde pres på, kunne jeg iføre mig fightens førertrøje, og allerede efter bare fem minutters fight måtte den korpulente dame erkende at hun måtte indtage taberrollen, og lade sig parkere i nettet. – Den spinkle stang havde overvundet en fisk af en dimension, som jeg for bare et par år siden havde anset som helt umulig at tage på en UL-stang med en kastevægt på 0-7 gram. – Men det er ganske givet intet problem!

- Store gedder tager også små agn. 102 cm lang dame taget på en 7 grams Stripper Cola
– Store gedder tager også små agn. 102 cm lang dame taget på en 7 grams Stripper Cola

Gedden forblev i det våde element (i nettet), mens kameraet blev klargjort og sat på selvudløser. På vej op af vandet blev den vejet i nettet, og oppe i båden fik jeg hurtigt taget længden. Lige efter planen. – Men da jeg tog gællegreb, satte den sure frue et “dirty move” ind og fik derved held af både at flænse mine fingre og vride min tommeltot i en “usund” retning. – Men med 1 meter gedde-mama i favnen lægger man først mærke til småskaderne bagefter…
– En lidt bøvlet selvudløserseance i den alt for korte båd blev hurtigt afsluttet, og snart havde den store fisk vand på vommen igen 🙂

Ellers var gedderne ikke i det vanlige humør, og der blev søgt efter hugvillige fisk i hele søen. – Det indbragte en lidt øm ryg og matchende øm røv – altså på den lidt dejlige måde. 🙂

– Men sandelig om ikke den energiske padlen gav resultat i sidste ende. I søens sydende var det ikke kun den kolde og efterhånden kraftige vind der huserede. – Det gjorde de kapitale gedder også!. Først måtte jeg dog lige hjælpe en pindgedde af min voluminøse squid-wobbler, inden først en så to store gedder huggede, fightede og vandt… 😦

– Men jeg endte dog op med et fint damebesøg i båden fra hende her:

- Suveræn afslutning på en formidabel eftermiddag på søen: 94,0 cm og knapt 6 kilo
– Suveræn afslutning på en formidabel eftermiddag på søen: 94,0 cm og knapt 6 kilo

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s