SØVNIGT STØRSATS

- Fifty-fifty isdækning, - men stadig fiskbart i Herning Fiskepark
– Fifty-fifty isdækning,- Herning Fiskepark er en af de sidste søer som fryser til

– En frostbefængt morgentur til Herning Fiskepark skulle bruges på at tjekke en ny rig-opsætning og et par nye agn. Søen var – som forventet – semi-isfri, så det var ikke noget problem at få smidt nyhederne i suppen. – Desværre valgt de vandlevende og den landlevende at tage sig en gevaldig “morfar” på skift….


Med fem graders frost rundt om min røde tud, vaklede jeg hen over den rimdækkede græsplæne, og ud på den lange tange i den gamle sø. – Den vaklende gang skyldtes hovedsageligt den pænt massive mængde habengut, som jeg efterhånden har skrabet sammen til mit størfiskeri. – Men også det fact at jeg – efter at have sovet af r…. til – stadig småsov. – Og det skulle snart vise sig at få konsekvenser for graden af fangstsucces…

For mens jeg sad ved stængerne og forlængede min sparsomme nattesøvn, tæskede størene løs på min sildebid, uden at jeg tilnærmelsesvist fik reageret på de egentligt ganske solide markeringer. Fem hug senere – uden at jeg overhovedet havde hævet stængerne… – måtte der noget skarpt mokka til. – Og det hjalp!.

Sjette gang min sildebid blev suget ind, fik jeg givet modhug på det der efter en sej fight viste sig at være en 90 centimeters diamantstør. Op på måtten og ind på kameralinsen – troede jeg. – For frosten havde besudlet linsen med dug, så jeg måtte opgive sceancen, og satte i stedet hurtigt støren retur i det iskolde vand.

- I må nøjes med en tidligere Herningstør i samme kaliber (Arkivfoto, ULFISK.com)
– I må nøjes med en tidligere Herningstør i samme kaliber (Arkivfoto, ULFISK.com)

Herefter skulle der testes agn:
Jellets fra Bait Tech – se dem på nyhedsbrevet for Februar her:
https://ulfisk.com/2015/01/31/nyhedsbrev-februar/ – eller lad være hvis du tænker størfiskeri! De er simpelthen for små (6mm) til at kunne glide på en størrelse 4 krog uden at gå i stykker. – Duer ikke!
Madagascarrejer fra Princip/Bilka:
Super agn – sidder fantastisk på krogen og størene (og andre arter… – mere her om senere i indlægget) ser ud til at kunne lide dem, når de lige er dyppet i sildeslask! – Havde flere gode hug på dem. Næææsten lige så mange som på mine suveræne sildebidder….
Halibut Pellets: Monteret på et multi-rig (sidder på en løkke nede under krogen) som jeg baksede lidt med at få bundet. – Havde dem i vandet i to timer uden reaktion fra størene… – De får endnu en chance senere, for med det nye størvand i Sydjyllands regelsæt er jeg nødt til at få dem til at fungere (der må forståeligt nok kun fiskes med boilees og pellets).

- Det er noget af et heftigt piskeris som Herning Fiskepark opererer med :-)
– Det er noget af et heftigt piskeris som Herning Fiskepark opererer med 🙂

Mens jeg testede de nye agn gik fiskeriet i stå, – det var blevet størenes tur til at tage en “morfar”. Så der gik faktisk en time stort set uden hug… – hvilket ikke just er normalt i Herning.
Så måske kulden havde sat aktivitetsniveauet ned trods alt?

Med en halv time tilbage, var der endelig en stør som huggede ganske kontant, men igen små-blundede jeg, og som tak for det gav de flabede stør mig en heftig skalle! – Av for en ydmygelse, men da jeg fik landet den velvoksne gråskalle, var jeg egentligt ganske tilfreds. – En virkeligt køn sag som med sine knap 40 centimeter og knap 700 gram gjorde, at jeg på falderebet kunne notere en fin P.R.!

- Jeg nikkede ganske tilfreds, da størene sendte en skalle min vej.... (Ny P.R. oven i købet)
– Jeg nikkede ganske tilfreds, da størene på arrogant vis sendte en skalle min vej…. (Ny P.R.)

De sidste 20 minutter fik ørrederne et skud med U.L.-stangen, men det skete der ikke noget ved. – Faktisk var der ingen af de ti ørredfiskere ved søen, som fik fisk på land. – Så ørrederne havde åbenbart valgt at sove meget længe denne formiddag 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s