BELUGA-BRØDRE

– Jo jo – det var en helt suveræn morgen med tre stør på land. Her: Belugastør, 140 cm/13 kilo.

– Vækkeuret bimlede ubarmhjerteligt klokken 06.30, udenfor var det sort nat, og termometeret stod på beskedne +1 grad. – Alligevel var det slet ikke noget problem at sætte turbo under den dovne krop – en fed fisketur ventede….  Og som så ofte før i denne uovertrufne jubel-sæson (thank you fish-gods!), blev det et forrygende eventyr….


Med en times kørsel forude var der masser af tid til at udtænke “skumle” planer for hvordan formiddagens fire timer skulle forløbe. Og min gameplan var helt på plads, da jeg indledte de sidste yderst mennesketomme 10 kilometer ud mod Loch Nees. – Den fantastiske sø i den vestjyske “ødemark”.
→ Først skulle der satses på kraftfulde fortidslevn i form af diamant- og belugastør, og derefter skulle den resterende tid bruges på at lokke et par vinterfriske ørrederne til hug.

– Størene viste sig dog som værende anti-morgenfriske, for den første time gav kun et par sporadiske hug på Glyngøre-guffet. Men herefter blev der indledt en hektisk hugperiode, og første fossil som stak “næbbet” for langt frem, blev mødt med et snapt modhug. 🙂
– Det blev indledningen til en grov fight – kraftfuldt og klassisk “stør-style”. Endeligt fik jeg den tappet for kræfter, og kunne jokke labben ned i det kolde vand, for at gribe den smukke beluga om haleroden.

Måttens 130 centimeter var ikke nok – der manglede 5 centimeter.., og vægten stoppede ved imponerende 12 kilo!. – Efter et par hurtige billeder fik den “vand under kølen” igen, og jeg kunne veltilfreds notere mig min hidtil største fisk 🙂
– Men den titel fik denne fisk ikke lov at bryste sig af længe….

- Yeps! - Så kom man da lige op på 12 kilo og 135 cm på "stor-fisk-barometret".... Herligt!
– Yeps! – Så kom man da lige op på 12 kilo og 135 cm på “stor-fisk-barometret”…. Herligt!

→ Her skruer jeg altså lige tiden ti minutter tilbage, – for da belugaen huggede, sprang jeg som vanligt straks efter modhugget over til min stang to, og slog bøjlen over. – Just in case!. – Og denne gang var det ikke forgæves, for mens jeg var i gang med genudsætningen af belugaen, anede jeg at der røg en smule line ud gennem topøjet på stang to??. – Og den var god nok! – For da jeg strammede op, havde en super flot diamantstør været inde og “snacke lidt for meget” på min sildebid. – Så stort set inden jeg havde trukket “fight-trøjen” af, var jeg i gang igen… Efter en kontant fight med hårdt pres, kunne jeg lande, måle og returnere en diamant på 95 centimeter. Den slap for foto-balladen, for nu ville jeg altså lige have ro til en hurra-øl! 🙂

- Den 140 centimeter lange vandlevende part tog sig bedre ud på billedet end den landlevende...
– Den 140 centimeter lange vandlevende part tog sig bedre ud på billedet end den landlevende…

Og så tilbage til det der med den største fisk…. – Fyren på 140 cm herover valgte at hugge hårdt på min marinerede godbid, bare en halv time efter landingen af dens 135 centimer lange “bror”… 🙂
Simpelthen for vildt at beluga-heldet i den grad skulle tilsmile mig to gange på så kort tid. – Denne fight var dog langt mere ukontrolleret end den første. – De første fem minutter var jeg simpelthen sat af, og kunne udelukkende se til og holde fast, mens Loch Nees-monster-fisken bare gjorde præcis som den havde lyst til 🙂

Langsomt begyndte jeg dog at vinde terræn, – til stor glæde for den lille skare af godtfolk, som nu havde samlet sig omkring mig…
– Det bedste var dog, at sø-ejerne (Jyllands mest sympatiske – og sådan er det bare!) i form af Tonny og Kirsten timede deres rundtur ved søen helt perfekt, for snart var Tonny i gang med at filme hele seancen. Det klip glæder jeg mig rigtig meget til at se!
Min til dato tungeste og mest hårdkogte fight endte dog lykkeligt, og snart befandt den 13 kilo tunge beluga sig samme sted som dens tvilling en halv time tidligere. – Nemlig på min afkrogningsmåtte 🙂
– Og kort efter stod jeg endnu engang med favnen fuld af fisk. Fedt!

- Her ses 12'eren på måtten, som senere blev afløst af 13'eren :-)
– Her ses 12’eren på måtten, hvor den senere blev afløst af 13’eren 🙂

Herefter var der hyggesnak med sø-ejerne, mens en entusiastisk og humørfyldt kvartet af unge Holstebro-drenge returnerede til fiskeriet ved siden af mig. – De ville også prøve at fiske efter stør, så jeg stak dem en pakke af Glyngøres det bedste, og det gav snart fuld bingo på yngste-mandens stang! – Den 9-10 årige knægt fik sit livs fight med en flot beluga på 8,3 kilo, – og klarede det faktisk i fin stil. Her er lige et billede som viser fiskeglæde af bedste skuffe 🙂

- Han glemmer vist ikke foreløbigt sin første nærkontakt med størene....
– Han glemmer vist ikke foreløbigt sin første nærkontakt med størene….

– Så synes jeg egentligt at jeg havde set stør nok denne formiddag, og greb derfor U.L.-stangen for at udfordre ørrederne. Se her hvordan det gik: https://ulfisk.com/2014/11/23/en-tiger-og-ti-aeg/

– Her er en video af fight og landing af den sidste fisk (af søejer Tonny):
https://ulfisk.com/2014/11/24/caught-on-camera/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s