PLOPPERI OG RØVERE

- Barndommens favoritfisk tager sig nu altid godt ud på billeder
– Barndommens favoritfisk tager sig nu altid godt ud på billeder

– I mit nylige indlæg: https://ulfisk.com/2014/07/31/aaarj-bare-en-aborre/, postulerede jeg at jeg var ved at lære at sætte pris på bifangsterne – herunder aborren. – Jeg ville dog lige bevise overfor mig selv, at dette også var tilfældet….
Så jeg tog et fast greb i egen nakke og dragede på et rendyrket aborre-sats…. – Og med mit ny-opdagede popper-held var det selvsagt de frække mini-maveplaskere der skulle i ilden…

 


– Det var faktisk mit første direkte sats på popper-aborre, da det som oftest er med små røde spinnere og lignende at jeg forsøger at lokke de stribede røvere. Men da jeg havde observeret aborre-aktivitet omkring mini-popperen under geddefiskeri, skulle plopperiet da have en reel chance i et egentligt aborrevand.

Forholdene var helt perfekte, da den jævne vind gav tilpas uro i overfladen, – solen gjorde også sit til at få scenariet til at tage sig attraktivt ud. – Bilok-popperen blev da også kun plasket retur to resultatløse gange, inden den blev nappet første gang. – Ikke et vulgært og uelegant take som udøves af gedderne, men mere et kontant nap i den lille fjerbeklædte krog som hænger og dasker en god centimeter under overfladen. En lille opstamning var nok til at kroge fisken, og efter en fin fight hvor den uvolumiøse fisk fint kunne mærkes på det spinkle grej, kunne jeg gribe en smuk aborre med postkasse-røde finner i dens underlæbe. – Øjemålet endte omkring de 25 centimeter inden den hurtigt fik lov at fistre ind under en åkande.

– Efter en lille time og tre fine aborrer mere, var der igen en røver som snappede efter popperen, og igen kunne jeg kun forbavses over den kampiver de ligger for dagen. Denne ret tykmavsede sag lå vel på cirka 30 centimeter – en god aborre at runde turen af på.

- De faste læsere har vist set billedet før, men de ER altså bare så fantastiske :-)
– De faste læsere har vist set billedet før, men de ER altså bare så fantastiske 🙂

– Jo, – en aborre er altså en perfekt UL-fisk – prøv dem bare med en popper. – En spændende måde at overliste dem på, og med det helt lette grej er det såmænd en ganske intens fiskemetode 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s