FINE SILD PÅ U.L.

- Ganske habile sild op til 29 centimeter. - God UL-sport!
– Ganske habile sild op til 29 centimeter. – God UL-sport!

Lokation: Virksund, Limfjorden
Fangst: Sild/ 29,0 cm (Ny UL-art)
Fangst: Yderligere 20 sild på UL + 5 på “Heavy Gear”

– Hmmm når man må kapitulere overfor den ene slags blanke (se forrige indlæg), må man jo satse på den anden slags. – Efter havørred-skuffelsen ved Limfjorden driblede jeg til Virksund med en skummel plan, som skulle redde dagen fra at blive årets første nul-dag…

– Jeg havde gennem et stykke tid overvejet mulighederne for at fange sild med UL-stangen, og fik muligheden for at føre idéen ud i praksis, da jeg på den i øvrigt anbefalelsesværdige FaceBook-gruppe “Multifisker” havde fået et tip om masser af sild nede i bunden af Limfjorden – nærmere betegnet ved Virksund Strand. – Og i det man her fisker direkte fra stranden anså jeg det som passende til min Wild Wings (ved Oddesund kan silden ikke nås fra land og de skal hejses omkring 20 meter op på broen – IKKE UL-egnet!).

Jeg var snart på stranden, men startede med letspinne-stangen og almindeligt sildeforfangs-setup med tungt blylod osv, da jeg lige skulle have banket noget alvorlig rust af min silde-teknik… – Uhada – det var for længe siden jeg havde været på mini-torpedo-jagt, for der gik da over et kvarter inden den første sprællede i vandkanten. Så var dybde og teknik tunet ind og snart efter var den ene blevet til en håndfuld. – Og det var nogle rigtig gode sild, med den største på flotte 28 centimeter. – Mon det kunne gøres bedre med UL’eren?

Så var spørgsmålet så bare hvordan jeg fik taget tyngden af det normalt så tunge fiskeri?. – Jeg kortede et almindeligt silde-forfang op så der kun var tre af de fem ophængere tilbage, og fandt et 10 grams Filur-blink som måtte gøre det ud for en UL-maksimal, men stadig noget beskeden kastevægt. – Dermed havde jeg en længde som kunne styres på de 5,6 fod, kombineret med en håndtèrbar kastevægt. Og dermed var jeg klar.

Hæ hæ – sikke mine sidemænd gloede på ham tossen som stod og shinede i fuldt og funklende kystfisker-outfit med et lille hvid “siv” i hånden… – i Øvrigt et par rutinerede herrer som kunne det der med at lande “fuldt hus”! – Mit noget mere beskedne fuldt hus ville jo så maksimalt være en trio 🙂 .

Nå men “sivet” fik da egentligt tyret mit set-up overraskende langt ud (Go Wild Wings!) – og så skulle der egentligt bare lidt mere tålmodighed end normalt til, inden den lette herlighed nåede ned til bunden og sildene. – Heldigvis er Virksund-strømmen ikke så stærk. – Nøkke Nøk – nemt at se og mærke med finesse-gearet – modhug – og snart lå første sild ved siden af mig  🙂 – og så skulle jeg da lige have en kop kaffe – bare for lige at sole mig lidt i sidemændenes noget undrende blikke  🙂 .

En times tid senere var dagens UL-høst nået op på 20 styk (incl. en fuldt hus – det var bar’ skæg), og jeg brød op efter et sjovt fiskeri, et fint eksperiment, en ny UL-art, – og en afværget nul-tur. – Og nå ja – den største på UL’eren blev på 29 cm…

I skrivende stund ligger de fine sild i fryseren og venter på igen at få vand på kroppen. – Altså i en geddesø…

- Wild Wings og Orra'en er altså bare blevet rigtig gode samarbejdspartnere.
– Wild Wings og Orra’en er altså bare blevet rigtig gode samarbejdspartnere.

 

10 kommentarer til “FINE SILD PÅ U.L.”

  1. Stangmæssigt vil jeg sige 400,- med lidt held – du kan sagtens finde et par gode tilbud hos din grejhandler. – Jeg køber altid stænger og hjul ved en grejhandler, da jeg gerne vil se og mærke. Hjulet bør være størrelse 1000 eller 10, og med en god bremse. – Regn også her med omkring 400,- kr. – Hvor er du fra i landet, Dennis?

   Her kan du se hvilket gear jeg bruger:
   https://ulfisk.com/om-mig-selv/mit-grej/
   Wild Wings-stangen bliver nok svær at finde til under 899,- (jeg var bare ustyrlig heldig at få den til 400,-), men der findes masser af fede stænger til under 500,-. – Gå efter noget på 5-7 fod med kastevægt på 0-7 gram – sådan en stang vil du få meget glæde af. Hjulet bør være saltvandsbestandigt, for når først du er blevet tosset med UL, ender du sikkert også ved kysten med dit gear 🙂

   1. Jeg er fra vejle. Og har smag for UL fiskeri.
    Søgte også på din stang men ja og finde den under 900kr er en udfordring.
    Er også i gruppen multifisker på facebook. Dennis Schäfer 😉

  2. Prøv grejpusheren inden ved havnen (Dyrskuevej) – der tror jeg du kan være heldig.
   Hvis du får valget mellem en to- og en tredelt stang, læste jeg den anden dag noget om at en tredelt er mest holdbar, fordi max-belastningen på en stang ligger lige på midten. – Og der har en tredelt ingen samling. – Lyder sgu egentligt meget klogt…

   1. Ja vil se om de kan komme med et godt bud. Har kig på savage gear 5,6 fod
    UL
    Og det snart første maj. Nam nam så hår turen til Solbjerg stilling søerne.
    Der går nogen grumme 8kg ++ gedder. Og nogen gode aborre

   2. Den Line nanofil White.
    Vil du sige det er den suveræn bedste eller er der andet du hellere vil have.
    Uanset pris. Linen vil jeg ik spare på

   3. Jeg er meget overrasket over hvor glad jeg er blevet for den, for flere brugere på Fisketips.dk, advarede mig imod den. – Det fede ved den er at den kaster vanvittigt langt, og min er endda en 0,11, så den må kaste helt vildt i endnu tyndere udgaver. – jeg kan kun anbefale den! Men Fireline er også fjong! – Spiderwire er jeg ikke vild med.

   4. Find billigste netpriser på det grej du vil have – så har du lidt at presse med 🙂
    Savage’s stænger har jeg kun hørt godt om. Trotizimo’en har ry for at have pænt meget ryggrad, hvilket nok vil hjælpe i forhold til den størrelse gedder 🙂 – knæk og bræk derude 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s