GENSYNSGLÆDE….

– Perfekt lørdagstur til herlige Loch Nees. Igen igen…

– Uha – det var da bare alt for længe siden, at jeg havde ofret den lille times kørsel ud til det vestjyske.. – ud til herlige Loch Nees. – Stedet som gang på gang har givet mig super fine oplevelser med både UL-spin, tørflue og Stør-grej. Og gensynsglæden var stor – og gengældt…


Denne morgen havde jeg planlagt tre timers fiskeri efter Størene, og jeg var specielt interesseret i at hilse på de tre nye beboere – store hvide stør fra 16 til 18 kilo.

Snart var der serveret to gange dippede pellets i den dejlige sø. – Det stod dog hurtigt klart at jeg var ramt af endnu et DMI-fuck-up – vinden var jævn, og ikke svag som lovet, hvilket gav et par vind-dansende stangtoppe. – Slet ikke optimalt i forhold til registrering af Størenes forsigtige napperier.

- Ganske habil Diamant med en forrygende fight-iver
– Ganske habil Diamant med en forrygende fight-iver

Alligevel lykkedes det, – allerede efter et kvarters fiskeri, – at få krogen sat på det første run. Og så var der næsten 10 !! minutters infight med en bravt fightende Stør af ganske fin kaliber. Lækkert!
_____________________

Første gang jeg så fisken, var jeg dog noget overrasket over størrelsen. For fisken – som fightede som en af de helt grove – var slet ikke så lang, som fightindsatsen indikerede. Men da jeg så endelig fik grebet den flotte Diamantstør om haleroden og løftet den op på måtten, konstaterede jeg, at den var både høj og rund. Det havde selvsagt givet den ekstra power, – og dejligt at se, at Størene trives.

- 112 cm og cirka 8,5 kilo. (Anslået vægt). Herlig Diamant, og fedt med en ny PR.
– 112 cm og cirka 8,5 kilo. (Anslået vægt). Herlig Diamant, og fedt med en ny PR.

Super start – og super fortsættelse… – for inden for den næste halve time fik jeg glæden af at 2-minutters-fighte to store eksemplarer. – Grove fisk som absolut bestemte dagsordenen, og som desværre ikke var kroget godt nok. Den ene nåede jeg at se – og det var en af de nye store Hvide Stører. – Æv – ja faktisk dobbelt-æv… 😦

Men op på den berømte hest igen, og kort efter måtte jeg smide kaffekop og smøg, og hårdt-mod-hårdt fighte endnu en heftig og kraftfuld Stør. – Denne gang en Beluga, – det sås nemt, da den valgte at springe helt fri af vandet, da den mærkede mit modhug!! 🙂 🙂

- Ud at hente.....
– Ud for at hente…..

Denne gang skulle der igen svedes i ti minutter under den varme morgensol, før den massive fisk pludseligt gik i stå – helt i stå… – Og med en to meter bred grødebræmme mellem mig og Støren, var det et problem. Når en Stør “går i stå” under fighten, stiller den sig med halen mod bunden og snuden i overfladen, og så er det altså svært at få fat i haleroden. – Specielt når den står to meter ude på halvanden meter vand….

– Op for at posere…

Sko og strømper røg, og buksen blev trukket op over knæene, og kort efter fik jeg – med lidt ommanøvrering – et godt greb om haleroden. Op i favnen og op på måtten. – Og så kunne jeg måle den tykke Beluga til 138 centimeter og – med et blik på den fyldige mave – anslå vægten til 13 ½ kilo. – Og dermed notere mig PR nr. to 🙂

- ... Og pætn retur igen
– … Og pænt retur igen

Resten af min fisketid gik med afslapning, hygge og et par mindre markeringer, – aktiviteten var for nedadgående både på land og i vand. Men da jeg så småt var ved at pakke “campen” ned i tasken, fik jeg lige en sidste gensyns-salut fra Loch Nees. – Endnu en fin Stør blev kroget, og efter en udramatisk og nem fight, kunne jeg lande endnu en Diamant. – Denne gang på præcis meteren. Dejligt farvel!

Tak til den unge fluefisker Michael, som greb kameraet og knipsede løs under min Beluga-tumult. – Det slap han altså bare sk… godt fra.
– Specialt genudsætter-billedet sidder lige i skabet. Goooood job! 🙂

“Loch’en” var iøvrigt ganske gavmild overfor de mange morgenfriske ørredfiskere, som landede masser af store flotte ørreder. Og sandelig om der ikke også senere på dagen blev landet en af de nye hvide stør…. – Den sø er altså bare altid en tur værd!

Efter succesen i Loch’en kom jeg dog ned på jorden igen, da Storåens laks ikke gad at fremvise deres smukke blanke sider, og Råsted Lilleå kun kastede små-bækkere af sig. – Smukke fisk og fin spas på U.L.- stangen, men jeg havde dog sat næsen op efter en god havørred…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s