UPS – KORREKTION

- Svære at artbestemme de uventede arter? - Ja åbenbart for undertegnede...
– Svært at artbestemme de uventede arter? – Ja åbenbart for undertegnede…

– “Den røde djævel” som jeg fik plantet min majflue i for en uges tid siden, gav en anelse spekulationer omkring den korrekte art….
– Jeg endte på “fjeldørred”, da jeg før har kranet en rødlig fætter på en tørflue tilbage i 2004. Alligevel sendte jeg et par billeder til DSF’s biolog Kaare M. Ebert – just to make sure… – og i dag landede der så en mail med resultatet…

– Og hurraaaaa – en ny art kan indskrives i “tørflue-hatten”, for der var nemlig ikke tale om en fjeldørred, men derimod en Brødding.
– Arten som kom til verden efter en hed nat på et dambrug involverende en kildeørred-“tyr” og en yndig fjeldørred-“tøs” 🙂

- Hovsa - ikke en fjeldørred, men en smuk farverig BRØDDING :-)
– Hovsa – ikke en fjeldørred, men en smuk farverig BRØDDING 🙂

Her er dagens svar fra den altid hjælpsomme Kaare:

“Har lige skrevet med en, der har arbejdet mange år på dambrug med en lang række af de arter/former, der bruges i danske dambrug. Hans bud er, at det med stor sandsynlighed er en brødding (staves evt. med et enkelt d) – altså en krydsning mellem en kildeørred og en rødding”.

Tak for opklaringsarbejdet til Kaare, – og føj hvor vil jeg da i øvrigt gerne stifte bekendtskab med denne flotte “bastard” igen…..

3 kommentarer til “UPS – KORREKTION”

 1. En lille tilføjelse
  Minsandten om ikke editoren opdagede, at det var et link.
  En eller anden maskine undervejs er ikke gået over til sommertid 🙂
  Jørn

 2. Hejsa – og tillykke med fangsten
  Den er nu åbenbart ikke så sjælden. Jeg har ikke fanget en sådan, da de tilsyneladende udsættes i sjællandske og fynske søer, men fandt den beskrevet her:
  http://www.steelhead.dk/nyheder.htm
  Hmmmm – skal klippe og klistres ind på URL’en
  En side, som gav mig forklaringen på begrebet ‘jordsmag’ mm.
  K&B
  Jørn

  1. Ja, den er efterhånden ret almindelig i ørredsøerne, da de er nemmere at have med at gøre end de rene arter kildeørred og fjeldørred, – bl.a er den lokale Munkbro ved Holstebro spækket med dem i imponerende størrelser op omkring 4 kilo!. Jeg fik fingre i en enkelt i julen: https://ulfisk.com/2014/12/28/dunken-fra-munken/.
   – Men i åen er jeg ikke stødt på dem før. – Så der må være en dambruger langs den lille å som mangler dem. – Der var flere af de smukke fisk og det er altid spændende med “eksotiske” indslag 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s